Zvanično: Zvezda dovela beka iz zemlje svjetskih prvaka

"Sviđa mi se ideja igranja Lige šampiona. Čeka nas proljeće, kada će, nadam se, sve proći dobro, a potom i najveće takmičenje u Evropi"

21.01.2023. 15:18
  • Podijeli:
Aleks Vigo_FKCZ-63cbf212cf4ca.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda doveo je veliko pojačanje na deficitarnoj poziciji desnog beka.

Riječ je o Aleksu Vigu, igraču koji dolazi iz zemlje svjetskih prvaka, Argentine, te će u redovima srpskog šampiona provesti narednih godinu dana na pozajmici.

Ukoliko obje strane budu zadovoljne, Crveno-bijeli će River Plejtu morati da plate 2,2 miliona dolara.

Sportski direktor Mitar Mrkela poželio je sreću posljednjoj akviziciji, te najavio još promjena u igračkom kadru.

Sa osmjehom na licu i željom da uđe u srca navijača Vigo se predstavio zvezdaškoj javnosti.

"Veoma sam srećan što sam došao u Zvezdu koja je veliki klub i čega sam svjestan. Siguran sam da ću ispuniti sve zadatke koji su postavljeni pred mene, te da ću pokazati ono najbolje zbog čega sam došao. Upoznat sam sa Zvezdinom veličinom, kao i činjenicom da klub ima ogromnu bazu navijača, a to je jedan od razloga zbog kog sam i došao, kao i da osvajam trofeje. Sebe bih opisao kao izuzetno ofanzivnog beka, ali pružam maksimum i kada je defanziva u pitanju. Fizički se dobro osjećam, spreman sam da igram, tako da sam na raspolaganju stručnom štabu", počeo je Vigo.

Ako Zvezda osvoji titulu, imaće Aleks priliku da zaigra u Ligi šampiona.

"Sviđa mi se ideja igranja Lige šampiona. Čeka nas proljeće, kada će, nadam se, sve proći dobro, a potom i najveće takmičenje u Evropi. Nadam se da ću imati priliku da zaigram u Ligi šampiona. Sve ću uraditi za uspjeh Crvene zvezde... Upoznat sam i sa vječitim derbijem, slično rivalstvo imamo i u Argentini između Rivera u kom sam igrao i Boke. Iskreno, nisam do sada gledao derbije, uglavnom sam Zvezdu pratio u međunarodnim utakmicama, ali biće to sjajno iskustvo za mene", ocijenio je Vigo otkrivši da su mu razgovor sa Luisom Ibanjezom i navijačima na društvenim mrežama pomogli da prihvati ponudu. 

Vigo je rođen 28. aprila 1999. godine u Kolastine Suru, i juniorski staž proveo je u ekipi Kolona, gdje je načinio i prve seniorske korake i odigrao 44 utakmice. Nisu njegove partije prošle nezapaženo, te je ubrzo zadužio dres River Plejta za koji je odigrao 19 utakmica, s tim da je godinu prije dolaska u Zvezdu, nosio dres Independijentea u kojem je bio nezamjenjiv kraj desne aut linije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()