Zrinjski prošle godine potrošio 13,6 miliona KM, plate su osam puta veće nego kod Borca

Uvidom u finansijski izvještaj vidljivo je da su čak 11,9 miliona uprihodili od vlastitih aktivnosti, dok od ostalih prihoda najviše dolazi iz budžeta (1,7 milion KM)

16.05.2024. 22:20
  • Podijeli:
Zrinjski__Sarajevo_Foto_Zrinjski-66296b4378204.webp Foto: HŠK Zrinjski

Zrinjski je u 2023. godini imao rekordan budžet u kojem je ostvario ukupni prihod od 14,3 miliona KM te rashod od 13,6 miliona KM.

Uvidom u finansijski izvještaj vidljivo je da su čak 11,9 miliona uprihodili od vlastitih aktivnosti, dok od ostalih prihoda najviše dolazi iz budžeta (1,7 milion KM).

Na troškove plata i ostalih ličnih primanja Zrinjski je prošle godine potrošio 7,3 miliona KM. Veliku stavku nosi i ostali rashodi i gubici (3,5 miliona KM) te troškovi primljenih usluga koji iznose 1,7 miliona KM.

Zanimljivo da je Zrinjski na plate u prošloj godini potrošio čak osam puta više nego glavni rival u borbi za oba trofeja Borac. Podsjetimo, banjalučki klub je na ime plata i ostalih ličnih prihoda izdvojio "samo" 874.043 KM.

Ukupni višak prihoda nad rashodima Zrinjskog u prošloj godini u kojoj je mostarski klub igrao u grupnoj fazi Konferencijske lige iznosio je 650.000 KM.

Inače, Zrinjski je zastupnicima igrača u toku 2023. godine isplatio iznos od 43.000 KM.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()