"Zmajevi" složni: Želja nam je šest bodova u predstojeće dvije utakmice

Izabranici Faruka Hadžibegića igraju prvo s Islandom, a kasnije s Slovačkom

20.03.2023. 13:33
  • Podijeli:
zmajevi - ns bih-641852416bb1d.webp Foto: NS BiH

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine nalaze se u Trening centru NS BiH u Zenici, gdje čekaju utakmice sa Islandom i Slovačkom u sklopu kvalifikacija za EURO 2024. Tako su se danas okupljenim novinarima obratili selektor Faruk Hadžibegić, te reprezentativci Gojko Cimirot i Ermedin Demirović.

Selektor Hadžibegić je rekao da je zadovoljan željom i motivacijom svih igrača koji su došli na okupljanje.

"Evidentno je da žele na što bolji način da predstave dres sa nacionalnim grbom. Vidjet ćemo kad svi dođu u kakvom su stanju, nadam se da će svi biti zdravi. Želja nam je da osvojimo šest bodova u predstojeće dvije utakmice. Imam povjerenja u igrače i idemo sa tom namjerom da osvojimo maksimalan broj bodova. Neće biti lako, protivnici su iskusni i igrači im nastupaju u dobrim klubovima. Shvatamo ih sve ozbiljno i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", rekao je Hadžibegić.

Za Island je rekao da je tim koji igra agresivno i motivisano.

"Gledali smo njihove prijateljske utakmice sa Švedskom i Estonijom iako nisu bili kompletni. Nedostajalo im je većina igrača koji će igrati protiv nas. Uglavnom, to je ekipa koja igra agresivno i mnogo su motivisani. To je iskusna selekcija i vidi se da imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat. Moramo biti oprezni, ali ambicije naše ekipe moraju biti veće nego njihove", poručio je.

Veznjak našeg nacionalnog tima Gojko Cimirot je rekao da svi igrači imaju zajednički cilj.

"Razmišljamo na isti način. Neki igrači neće biti sad s nama zbog povreda, ali mi moramo i bez njih. Prva utakmica je veoma važna i može odrediti dalji tok kvalifikacija. Vjerujem da ćemo svi biti spremni i pružiti maksimum da dođemo do pobjede", rekao je Cimirot.

Ermedin Demirović je rekao da će svi igrači dati sve od sebe.

"Najbitnija je prva utakmica, ali mi ćemo biti spremni za svakoga. Odradićemo pripreme na najbolji način i vjerujem da ćemo nastaviti da ostvarujemo dobre rezultate. U dobroj sam formi i tu sam da pomognem ekipi", poručio je Demirović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()