Željo se obrukao na Tušnju, Tuzla City slavi poslije 90 dana posta

Tuzla City je fenomenalno počeo meč. Već u 30. skundi zatresla se mreža Plavih

02.12.2023. 15:31
  • Podijeli:
Zeljo_Tuzla_foto_FKŽ Cropped-656b3fc4d80b5.webp Foto: FKŽ

Fudbaleri Tuzla Cityja u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj razbili su Željezničar rezultatom 3:0 u debiju Abdulhakeema Al-Tuwaijrija na klupi gostiju.

Tuzla City je fenomenalno počeo meč. Već u 30. skundi zatresla se mreža Plavih. Pogriješio je Rustemović, Nukić došao do lopte prošao kao brzi voz pored gostujućih stopera Drine i Selimovića i rutinski matirao Muftića.

Samo četiri minute poslije semafor na Tušnju pokazivao je rezultat 2:0. Nukić je ponovo bio strijelac, a pogodio je nakon što je Muftić kratko odbio loptu poslije udarca Mehanovića.

Tim Adnana Buce Osmanhožića silno je želio prvu pobjedu poslije tri mjeseca posta, a u 27. minuti stativa i Muftić spasili su Plave poslije udarca Pantelića.

U 32. minuti bilo je 3:0. Pogodio je Bihorac. Poslije kornera Mehanović je došao do lopte prije Drine, šutirao je, ali je izblokiran, a u nastavku napada Bihorac topovski trese mrežu.

Stopostonu šansu domaći su imali u 36. minuti preko Pantelića, a Muftić je spasio svoju mrežu.

Krajem prvog poluvremena Al-Tuwaijri je napravio dvostruku promjenu. Izašli su Drina i Allyson, ušli Kosorić i Drljo, ali to nije mnogo promijenilo odnose snaga na terenu.

Početkom drugog poluvremena, u 52. minuti igrali Želje tražili su penal nakon što je lopta u ruku pogodila Delimeđca, ali sudija Džemidžić nije se oglašavao. Samo je Krpić požutio zbog prigovora.

U 60. minuti ponovo je Muftić spasio Želju. Pokušao je Pantelić glavom, ali čuvar mreže Plavih nije dozvolio novi gol Tuzlacima.

Pet minuta kasnije Muftić je izašao kao pobjednik iz duela s Hadžićem.

Željo je zaprijetio preko Štilića u 67. i Mekića u 70. minuti i to je bilo sve.

Do kraja je Tuzla City imao šanse preko Ordagića i Garčevića, ali Muftić je zaustavio i njihove pokušaje. Golman Želje imao je čak 11 odbrana.

Tuzla City je prvi put ove sezone u Premijer ligi BiH sačuvao svoje mrežu. Željezničar i dalje ne zna za gostujući trijumf.

Ovo je tek treća pobjeda Tuzla Cityja ove sezone, a prva poslije šestog kola. Željo je upisao deveti poraz.

Željo je ostao na sedmom mjestu sa 19 bodova, Tuzla City je na 11. poziciji u zoni ispadanja sa 13 bodova i utakmicom manje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()