Zašto je trener Sheffield Uniteda ljut na Fudbalski savez BiH?

Trener Heckingbottom želio je sakriti od javnosti koliko će Ahmedhodžić pauzirati kako bi "iznenadili" Birmingham

30.09.2022. 12:25
  • Podijeli:
Anel_Ahmedhodzic_foto_AndrewYates_NEWSCOM.jpg Foto: Andrew Yates/NEWSCOM

Paulu Heckingbottomu, treneru Sheffield Uniteda, nije drago što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio koliko će pauzirati Anel Ahmedhodžić.

Bh. fudbaler zbog povrede je propustio je okupljanje Zmajeva i utakmice Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

"Naš štoper će zbog rupture ravnog mišića prednje lože natkoljenice odsustvovati sa terena najmanje četiri sedmice, te neće biti na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu u susretima sa Crnom Gorom i Rumunijom", saopćio je FSBiH 20. septembra, prije nego je Sheffield United to obznanio javnosti.

U Sheffieldu su znali za povredu bh. fudbalera, a trener Heckingbottom želio je sakriti od javnosti koliko će Ahmedhodžić provesti vremena van travnjaka, kako bi u narednoj utakmici "iznenadili" Birmingham.

"Dali su Birminghamu (FSBiH, op. a.) tu prednost i prije nego je obavio preglede i saznao koliko će pauzirati", tvrdi Heckingbottom.

Strateg vodećeg tima Championshipa nada se kako će Ahmedhodžićev oporavak trajati manje od četiri sedmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()