Za “Zmajeve” debitirao u Engleskoj, pred Italiju poručuje: U meč sa “Azurima” ući ćemo spremni

Igra u Njemačkoj

06.06.2024. 12:30
  • Podijeli:
dzenic burnic ns bih-66618a043d2e9.webp Foto: NS BiH

Na spisku selektora Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom našlo se dosta novih imena i igrača koji su se po prvi put naši A-reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Jedan od njih je i Dženis Burnić koji je protiv Engleske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako debitirao za "Zmajeve".

„Veoma sam ponosan i sretan zbog debija, to sam rekao odmah nakon utakmice. Bosna i Hercegovina je država koju volim i ponosan sam što sam dio reprezentativne priče.

Još ako uzmemo u obzir da sam prvi nastup ubilježio u prvom meču koju je naša selekcija odigrala protiv Engleske, i to u „kolijevci fudbala“ onda stvari još više dobijaju na težini.

Jednostavno, presretan sam i nemam riječi da opišem kako sam se osjećao onog trenutka kad sam ušao u igru“, kaže Burnić.

Naši reprezentativci se trenutno pripremaju za meč sa Italijom u Empoliju, objavio je Nogometni savez BiH.


Burnić (26), koji na poziciji defanzivnog veznog, ističe zajedništvo kao glavni adut bh. tima.

"Već dugo smo zajedno na okupu i sve protiče u najboljem redu. Radimo kvalitetno i jako, tako da ćemo u meč sa Italijom ući spremni. Svi smo ovdje kao jedna porodica.

Treneri u stručnom štabu sa selektorom Sergejom Barbarezom imaju odličnu energiju koju prenose i na nas igrače. Drago mi je što imam priliku da učim od toliko naših nekadašnjih reprezentativaca“, rekao je Burnić.

On je u prošloj sezoni za ekipu njemačkog drugoligaša Karlsruher SC-a odigrao 30 utakmica. Postigao je dva gole uz dvije asistencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()