Xavi: Vi novinari mi niste dozvolili da budem Barcin Sir Alex Ferguson

Očajna sezona Katalonaca

28.01.2024. 08:15
  • Podijeli:
xavi hernandez reuters-65b5f8994541c.webp Foto: Reuters

Barcelona je izgubila 5:3 na domaćem terenu od Villarreala u 21. kolu La Lige. Nakon utakmice Xavi Hernandez (44) rekao je kako napušta klub na kraju sezone. Xavi je Barcelonu preuzeo u novembru 2021., a ugovor mu traje do kraja juna 2025. godine. Ipak, neće ga odraditi do kraja nakon što se i protiv Villarreala potvrdilo da Barcelona igra lošu sezonu.

"Pitali se me ni sam ne znam koliko puta hoću li ja biti sir Alex Ferguson Barcelone. Istina je da se to nikad neće dogoditi. Vi novinari mi to ne dozvoljavate. Jako je teško biti trener Barcelone. Vidiš kako te kritikuju, kako te žele ubiti. Sve to utječe na čovjeka", rekao je Xavi

Barcelona je iz Kupa kralja je ispala od Athletica u četvrtfinalu, a u Ligi prvaka u osmini finala igrat će protiv Napolija 21. februara. Xavi je dosad Barcelonu vodio u 122 utakmice. Ima 76 pobjeda, 20 remija i 26 poraza. S Barcelonom je 2023. osvojio prvenstvo Španije i domaći Superkup.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()