Xavi se tješi: Igrat ćemo Evropsku ligu, titule osvajamo 2023. godine

Optimistične najave stratega Barce

01.11.2022. 13:39
  • Podijeli:
xavi_hernandez - reuters-1666850266232.webp Foto: Reuters

Trener Barce Xavi Hernandez rekao je uoči večerašnje utakmice Lige prvaka protiv Viktorije Plzen da u dobrom tonu želi okončati takmičenje u ovoj sezoni.

Kao što je poznato, Barca će drugu sezonu zaredom završiti svoj nastup u grupnoj fazi Lige prvaka.

"Nedostaje nam zrelosti, imamo puno mladih igrača, a dobili smo i jednu od najtežih grupa u zadnjih nekoliko godina Lige prvaka. Imali smo nekoliko povreda, to nije alibi, ali bio nam je problem. Odigrali smo bolje nego prošle sezone, ali i dalje nije dovoljno dobro", rekao je Xavi pa dodao:

"Sami smo si krivi što nismo prošli dalje. Imali smo šanse, ali smo ih propustili. Neke sudijske odluke i neobične situacije nam nisu išle na ruku, ali moramo prvo biti samokritični. Moramo biti uporni. Sada ćemo igrati Evropa ligu. Na dobrom smo putu. Osvajat ćemo titule u 2023. godini."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()