Xavi "poludio" na svoje igrače: Nikad nije bio tako brutalan

Trener Barce nezadovoljan igrom igrača

22.12.2023. 11:59
  • Podijeli:
xavi reuters-6458f48b35996.webp Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone su u posljednjoj zvaničnoj utakmici godine osvojili tri boda nakon što su pobijedili Almeriju rezultatom 3:2, a ta utakmica je i dalje tema španskih medija zbog scena s poluvremena.

Naime, Xavi je predah u utakmici protiv Almerije iskoristio za govor koji je nazvao najtežim u svojoj trenerskoj karijeri, dok je Mundo Deportivo sad otkrio šta se događalo u tih desetak minuta.

Barcelonin trener navodno nikad nije bio tako brutalan u obraćanju pojedincima kao tokom tog poluvremena, dok Marca dodaje da je posebno oštar bio prema Robertu Lewandowskom.

"Sam njegov ulazak u svlačionicu nagovijestio je najgore. Xavi je psovao, udarao nogama i rukama sve što mu se našlo na putu. Potom je uzeo ploču na kojoj crta akcije, stavio je pred sebe i počeo udarati dok je urlao: 'Ne može biti! Tako ne može biti!'" navodi se u tekstu.
U nastavku se dodaje da tu njegov bijes nije stao, već da se preusmjerio prema odjeći koju je potrgao.

"Želim da trčite poput svinja", vikao je Xavi ljut na partiju tima u prvom poluvremenu i optužio ga za nedostatak zalaganja u susretu nakon kojeg je svoje igrače i javno prozvao.

Inače, Barcelona je sinoć izgubila 3:2 u prijateljskom duelu protiv Americe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()