Xavi je najavio odlazak: Ovo su četiri opcije koje Barcelona sad ima

Šta će biti znat će se brzo

28.03.2024. 14:59
  • Podijeli:
xavi hernandez reuters-65b5f8994541c.webp Foto: Reuters

Barcelona je navodno stopirala potragu za novim trenerom jer se nada da će se Xavi Hernandez predomisliti i povući obećanje o odlasku iz kluba na kraju sezone. 

Ipak, španski mediji pišu o opcijama koje su pred katalonskim klubom i pritom ih svrstava u četiri kategorije: jednostavnu, teško izvedivu, idealnu i internu.

Jednostavna

Hansi Flick. Bivši trener Bayerna i selektor njemačke reprezentacije bit će dostupan. Karakterno jak i iskusan, jedan je od idealnih kandidata u očima predsjednika kluba Joana Laporte

Idealna
Xavijev ostanak. Da bi se to dogodilo, klub mora odraditi dobru završnicu u Ligi prvaka ili okrenuti situaciju u španskom prvenstvu u svoju korist. Trofej bi mogao omekšati Xavija i nagovoriti da ga odradi posljednju godinu ugovora, a ranije se pisalo i da on sigurno neće biti taj koji će to predložiti klubu, već će čekati da čelnici pristupe njemu i zatraže ga da ostane.

Teško izvediva
Luis Enrique. Igrao je za Barcelonu od 1996. do 2004. i u nju stigao nakon igara u Realu. Pritom je osvojio sedam trofeja. Vodio ju je i kao trener od 2014. do 2017. do devet titula, među kojima i jednom za najbolju ekipu Lige prvaka i najbolju La Ligi, što je pod njegovim vodstvom bila dvaput. Iskusan je, poznaje klub i dobar je u promoviranju mladih igrača, ističu Španci.

Interna
Rafa Marquez. Jeftin je, radi odličan posao s Barceloninom mladom ekipom, a u klubu je kao igrač proveo sedam uspješnih sezona. Propadnu li opcije iznad, bit će kandidat. Nema iskustva u vođenju ekipa u jakim ligama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()