Xavi iskren: Moramo se suočiti s realnošću

Barca ponovo ispala iz Lige prvaka u grupnoj fazi

27.10.2022. 08:01
  • Podijeli:
xavi_hernandez - reuters-1666850266232.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Barcelone nastavit će se takmičiti ove sezone u Evropskoj ligi, nakon što su sinoć samo potvrdili ono što je bilo poznato već 15-ak dana.

Naime, Barca je sinoć na svom terenu rutinski savladana od Bayerna, koji je pokazao da je u ovom momentu daleko bolji tim i slavio 3:0.

Nakon utakmice Xavi Hernandez je rekao da se svi u klubu moraju suočiti s realnošću.

"Na gostovanju u Minhenu smo bili bolji tim, ali danas se uopće nismo takmičili, mislim da je na nas jako utjecala činjenica da smo ispali. Bayern je bio bolji. Mi smo trebali pobijediti u Minhenu. Grupa je bila vrlo komplicirana i svašta nam se izdogađalo u Ligi prvaka", rekao je Xavi.

Koliko je Bayern bio moćan, otkriva i podatak od 33 uzastopne utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka bez poraza. U tom je nizu čak 30 pobjeda, a rekordan je i njihov aktuelan niz od 12 uzastopnih pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()