Veliko iznenađenje na AKN: Mauritanija eliminisala Alžirce sa turnira

Jedini gol na meču u Buakeu postigao je Mohamed Jali Delahi u 37. minutu

24.01.2024. 07:14
  • Podijeli:
Afrički kup nacija ceremonija-65a3c5c81f84f.webp Foto: Profimedia

Dvostruki šampioni Afrike pamtit će turnir u Obali Slonovače ovog januara 2024. kao jedan od najsramnije odigranih.

Završen je porazom od (tako je trebalo da bude) apsolutnog autsajdera u Grupi D, reprezentacije Mauritanije, koja je najvažnijom pobjedom u historiji nacionalnog tima postala jedna od dvije trećeplasirane ekipe koje će se naći u osmini finala spektakularnog turnira.

U još jednom prijenosu za prepričavanje sa kanala Sport Kluba: Mauritanija – Alžir 1:0 (1:0).

Jedini gol na meču u Buakeu postigao je Mohamed Jali Delahi u 37. minutu, nakon čega je ekipa selektora Amira Abdoua nastavila da bude bolji, opasniji, borbeniji i pošteniji rival, ako govorimo o tome kako se nastupa za nacionalni tim.

Za to, momci iz jedne od najsiromašnijih zemalja sveta nagrađeni su ne samo pobjedom, već i plasmanom među 16 najboljih na “Crnom kontinentu“, iako je arbitar Garsore Kartan iz Somalije ponudio Riyadu Mahrezu i „pustinjskim lisicama“ 12 minuta fore da nešto urade i bar izjednače.

S bodom večeras, nakon dva neubedljiva remija sa Angolom i Burkinom Faso (ekipama koje su uživale u takmičarskoj bezbrižnosti u paralelnom terminu, kao sigurne na prva dva mjesta u grupi), Alžir je imao kakve-takve šanse na „tabeli trećeplasiranih“, ali Mauritanija je imala drugačije planove…

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()