Večeras El Clasico na tlu Saudijske Arabije: Gdje ga možete gledati?

Saudijska Arabija će biti poprište novog El Clasica

14.01.2024. 12:09
  • Podijeli:
Tan2024-01-1020582374_0 real madrid superkup AP Photo-659f1975462b2.webp Foto: Tanjug/AP Photo

Barcelona i Real Madrid večeras u Rijadu igraju finale Superkupa Španije.

Saudijska Arabija će biti poprište novog El Clasica, a duel je repriza prošlogodišnjeg finala, također odigranog u Rijadu, koji je dobila Barcelona rezultatom 3:1.

Real je do finala stigao pobjedom protiv Atletico Madrida poslije produžetaka rezultatom 5:3, a Katalonci su nadigrali Osasunu sa 2:0.

Drugi je ovo ovosezonski meč ljutih rivala, a prvi u La Ligi na Olimpijskom stadionu u Barceloni pripao je ekipi Carla Ancelottija koja je poslije preokreta slavila sa 2:1.

Barcelona i Real Madrid dolaskom do finala osigurali su po 7,3 miliona eura, a osvajač trofeja kući će ponijeti 7,8 miliona eura.

Utakmica u Saudijskoj Arabiji igra se od 20 sati, a prijenos je na Areni Sport.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()