VAR drama u El Clasicu: Sudije jedva donijele odluku, u Barceloni bijesni

Sudija Cesar Soto Grado je dugo vijećao sa sudijama u VAR sobi, jer pravog ugla kamere gotovo da nije bilo nakon što je udarac Yamala Lunin zaustavio iza gol-linije

21.04.2024. 21:57
  • Podijeli:
Real-barcelonna_VAR_foto_PrtSc-66256f539a47e.webp Foto: PrtSc

Derbi susret između Real Madrida i Barcelone donio je velika uzbuđenja sredinom poluvremena kada nakon višeminutnog pregleda VAR-a nije priznat gol Kataloncima koji su to tražili.

Sudija Cesar Soto Grado je dugo vijećao sa sudijama u VAR sobi, jer pravog ugla kamere gotovo da nije bilo nakon što je udarac Yamala Lunin zaustavio iza gol-linije.

Ipak, sudije su bile mišljenja da lopta nije cijelim obimom prešla gol-liniju, te pogodak nije priznat, iako je ostala dilema da li je to zaista bilo tako.

Spornu situaciju možete pogledati ovdje.

U Španiji ne postoji tzv. "gol tehnologija" koja sudijama u ovakim situacijama putem zvučnog signala sugeriše da li je lopta prešla gol-liniju, te je VAR morao odlučivati.

Inače, Barcelona je povela u 6. minuti golom Christensena, a Real je poravnao u 18. minuti iz penala kojeg je realiizovao Vinicius, iako su i tada igrači Barcelone smatrali da je Vasquez sam zapeo za nogu Cubarsija i praktično iznudio penal.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()