Uživajte u svakoj sekundi Luke Modrića: Hrvat je ponovo bio fenomenalan

Marca nakon dužeg vremena sipala hvalospjeve na račun iskusnog veznjaka

11.03.2024. 08:07
  • Podijeli:
luka modrić reuters-65eea9ddc0a0a.webp Foto: Reuters

Hrvatski veznjak Luka Modrić se u najvećem stilu vratio u prvi sastav Reala nakon tri utakmice na klupi te je odigrao sjajan meč u pobjedi madridskog kluba 4:0 nad Celtom u 28. kolu La Lige.

Iskusni 38-godišnjak učestvovao je kod dva gola svoje ekipe i na kraju je proglašen igračem utakmice budući da je bio najučinkovitiji igrač na terenu, a sve je to bio razlog da ga proslavi i najčitaniji španski sportski list Marca.

"Centaršutevi Hrvata i udarci glavom Nijemca prokrčili su Realu put prema pobjedi. Talent Luke Modrića je neiscrpan. Njegova dva ubačaja iz kornera pronašla su najboljeg mogućeg finišera - Antonija Rudigera. On je bio igrač odluke za poraz Celte iako nije zabio. Celtin golman bio je nemoćan kod Rudigerovih udaraca jer je jednog u gol pospremio Vinicius, a drugog Guaita, gostujući čuvar mreže i to nakon što je lopta pogodila prečku. Modrić je napokon bio starter, a to je uvijek užitak za gledati. Priča se da je Rafa Benitez dok je bio Realov trener od Modrića tražio da ne dodaje vanjskom. Benitez je sada trener Celte i na ovoj utakmici mogao je uživati u raskošnom katalogu dodavanja Hrvata, od čega su prva dva bila upravo vanjskom. Modrić je izveo i čak devet kornera, među kojima i onaj za Rudigera, koji je završio golom", piše u izvještaju Marce s utakmice kojem je naslov bio: "Modrić i Rudiger uništili Celtu".

Inače, Modrić je ocijenjen s visokom osmicom te je bolju ocjenu od njega dobio samo Rudiger (8,5).

Marca je istakla i pljesak koji je dobio s tribina kada je izlazio iz igre.

"Dobija ovacije na svakoj utakmici kada napušta teren. Na Bernabeuu, ali i na gostovanjima. Legenda čija budućnost još nije izvjesna, mada svi očekuju da se oprosti. Međutim, Realovi navijači uživaju u Modriću do posljednje sekunde. On je legenda koja nadilazi granice Madrida i Reala. Legenda nogometa", poručili su Španci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()