Utakmica za anale: Nedjelja kad je otiš'o Mesi

"Ponosan sam što ću biti u prilici da putovanje na Svjetskom prvenstvu završim igrajući finale"

14.12.2022. 11:42
  • Podijeli:
Lionel Mesi_Hassan Ammar AP Tanjug-6399a1735c91b.webp Foto: Hassan Ammar / AP / Tanjug

Nedjeljno finale katarskog Mundijala ući će u istoriji po mnogim parametrima. Pa ipak, jedan se posebno izdvaja - biće to posljednja utakmica Lionela Mesija na najvećoj smotri fudbala.

Leo je i prije ovog Svjetskog prvenstva najavio da će mu ovo biti zadnja planetarna smotra u karijeri. Sada "gazi" 36. godinu, na narednom turniru će biti u 40... Teško je vjerovati da će i do tada moći da igra na ovom nivou.

Nada je, doduše, tinjala, ali sam igrač ju je, čini se, "ugasio":

"Ponosan sam što ću biti u prilici da putovanje na Sjvetskom prvenstvu završim igrajući finale. Ono što sam iskusio je jako uzbudljivo. Sigirno će utakmica u nedelju biti moja posljednja na Mundijalu. Ima još mnogo godina do sljedećeg, ne vjerujem da ću biti u stanju da stignem do njega. Tako da se nadam da ću sve ovo završiti na najbolji način", jasan je Leo, koji ne odustaje od namjere da ispuni ranije dato obećanje.

Čuveno "Zabranjeno pušenje" je pjevalo "Nedjelja kad je otiš'o Hase". Zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu u nedjelju treba da se zavale u udobni naslonjač i da uživaju. Jer pred nama je nedjelja u kojoj će otići Mesi. To je to. Više ga nećemo gledati na prvenstvu koje zaustavlja planetu i fudbal stavlja u žižu čak i onih koji ga ne prate.

S kime će Gaučosi ukrstiti koplja, biće poznato nakon večerašnjeg okršaja između Francuza i Markonaca. Ko god da bude na drugoj strani terena, veliki broj fudbalskih fanova će, bez sumnje, bodriti Mesija i društvo. Leo se izborio za priliku da postane besmrtan i da stavi šlag na tortu GOAT trke:

"Uživam jako u svemu. Osjećam se dobro. Tako je pred svaku utakmicu. Podnijeli smo mnogo žrtve da dođemo do ovog finala. Prije duela sa Hrvatskom, imali smo utakmicu sa Holandijom koja uopšte nije bila laka. Bili smo izmoreni, ali grupa je izvukla snagu. Igrali smo veoma ozbiljan meč. Znali smo da će biti ovako. Dobro smo se spremili", dodao je as "svetaca".

Za kraj, Leo nije skrivao zadovoljstvo što će biti u prilici da podigne toliko željeni pehar, nakon ne baš sjajnog starta Mundijala i poraza od Saudijske Arabije.

"Veoma sam srećan. Na ovom Svjetskom prvenstvu sam se dosta zabavljao i srećom pomogao ekipi da obavi posao", zaključio je Mesi, kojem će nedjeljna tekma biti 26. na svjetskim prvenstvima čime će, pogađate, postaviti rekord.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()