Ukrajina se preokretom protiv Slovačke vratila u igru za osminu finala

Tako se Ukrajina s tri boda uspjela vratiti u igru za plasman u osminu finala Eura, pošto je sada bodovno poravnata sa Slovačkom, ali i Rumunijom koja ima utakmicu manje

21.06.2024. 17:00
  • Podijeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija slovačke ukrajine, 21 jun 2024 - foto Reuters (3)-6675912c49305.webp Foto: Reuters

Nogometna reprezentacija Ukrajine fantastičnim je preokretom savladala Slovačku u meču 2. kola Evropskog prvenstva, koji je okončan rezultatom 2:1 u njenu korist.

Tako se Ukrajina s tri boda uspjela vratiti u igru za plasman u osminu finala Eura, pošto je sada bodovno poravnata sa Slovačkom, ali i Rumunijom koja ima utakmicu manje.

Mnogo je bolje utakmicu otvorila selekcija Slovačke i dominirala je na startu, a prvu veliku šansu je u 10. minuti imao Haraslin. Nakon njegovog šuta je Ukrajinu spasio golman Trubin.

U 11. minuti nova sjajna prilika za Slovake. Schranz je dočekao centaršut na drugoj stativi, ali pogađa samo stativu!

Do vodstva je Slovačka stigla u 17. minuti upravo preko Schranza, koji pogađa nakon što se lopta odbila do njega poslije slobodnjaka Hancka i odbrane Trubina.

Nakon pola sata igre probudila se Ukrajina i prijetila je prvo preko Dovbika, a Pekarik je spasio Slovake dobrom intervencijom u odbrani.

Potom je opet Dovbik u narednom napadu bio opasan po gol Slovačke, a loptu nakon njegovog šuta u mrežu nije uspio skrenuti Jarmolenko.

U 34. minuti Timčik pogađa stativu gola Slovaka, a potom je Zinčenko izblokiran.

Dobro je Ukrajina počela i drugo poluvrijeme, a kolosalnu priliku u 51. minuti je propustio Dovbik, koji glavom s pet metara loptu šalje preko prečke.

U 54. minuti je Ukrajina izjednačila, a Šaparenko je bio strijelac gola nakon sjajne povratne lopte Zinčenka.

Nastavila je Ukrajina i nakon toga igrati mnogo bolje od Slovačke i pritiskati, a u 74. minuti Mudrik nakon dodavanja Jaremčuka pogađa stativu!

Bila je to najava problema za Slovake, pošto u 80. minuti Ukrajinci stižu do gola za preokret i vodstvo od 2:1! Šaparenko je fantastičnom dugom loptom pronašao Jaremčuka u kaznenom prostoru, a on uspijeva progurati loptu ispod Dubravke i poslati je u mrežu.

Do kraja je ostalo 2:1 za Ukrajinu, koja se s tri boda potpuno vratila u igru za osminu finala. U posljednjem kolu će igrati protiv Belgije u utorak, dok će Slovaci odmjeriti snage sa Rumunijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()