UEFA zabranila navijačima Legije dolazak u Mostar

Odluka je to UEFA-e koja im je zabranila put u Bosnu i Hercegovinu nakon haosa koji su napravili protiv AZ Alkmaara u Nizozemskoj

15.10.2023. 17:00
  • Podijeli:
Zrinjski LASK_Denis Kapetanović Pixsell-64f0f93a56218.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog 26. oktobra će u 3. kolu grupne faze Konferencijske lige ugostiti ekipu Legije iz Varšave.

Ipak, na tom susretu na tribinama neće biti zloglasnih navijača tima iz Varšave.

Odluka je to UEFA-e koja im je zabranila put u Bosnu i Hercegovinu nakon haosa koji su napravili protiv AZ Alkmaara u Nizozemskoj.

Pravili su navijači ovog tima probleme u gotovo svakoj državi u kojoj su gostovali, a izuzetak nije bila ni Nizozemska gdje su se sukobili sa policajcima.

Tada je jedan od policajaca završio u bolnici s ozljedama glave pa je UEFA odlučila reagovati.

Tako će organizatori predstojeće utakmice u Mostaru imati mnogo lakši zadatak za organizovati ovaj meč.

Također, Legija je zbog nereda navijača dobila i kaznu od 15 hiljada eura, a prvotimci ovog tima Radovan Pankov i Josue završili su u pritvoru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()