UEFA zabranila jednoj selekciji da igra na domaćem terenu

Čelnici Saveza morali naći novu lokaciju

14.10.2022. 11:00
  • Podijeli:
uefa-logo-foto-uefa.jpg

Reprezentativci Gibraltara domaće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine igrat će u Faru, na jugu Portugala, potvrdio je tamošnji nogometni savez. 

Naime, UEFA je dozvoljavala da Gibraltar svoje utakmice igra na domaćem terenu, na stadionu Victoria, iako taj stadion nije ispunjavao sve kriterije za odigravanje utakmica na tom nivou.

Stadion Victoria, naime, nije ispunjavao brojne infrastrukturne uvjete, od samog kapaciteta pa do rasvjete i sličnih tehničkih problema na njemu. No, UEFA je uprkos tome progledala kroz prste Gibraltarskom nogometnom savezu, dopustila igranje na Victoriji, ali je u međuvremenu to specijalno dopuštenje isteklo.

Stadion Victoria kreće u rekonstrukciju za koje vrijeme će tamošnja reprezentacija biti domaćin u portugalskom gradu Faru. Radovi na stadionu Victoria trebali bi početi sredinom iduće godine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()