Trener Želje uoči puta u Banjaluku: Očekujem da moja ekipa bude hrabra

Susret se igra u četvrtak na Gradskom stadionu

26.04.2023. 11:28
  • Podijeli:
nermin basic fk zeljeznicar-6448e9fd3afbf.webp Foto: FK Željezničar

Jedan od derbija 28. kola Premijer lige igrat će u četvrtak Borac i Željezničar.

Tim povodom danas je u Plavom salonu tima sa Grbavice održana press konferencija na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Nermin Bašić i prvotimac Marin Galić.

“Očekuje nas derbi jer su utakmice Želje i Borca nekako spektakl za bh. nogomet. Iskreno se nadam da će to biti istinski spektakl nogometa uz jako puno naših navijača. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i jako teško ju je pripremiti jer znamo da opet igramo za nekih 4-5 dana. Bit će sigurno nekih izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati za povrede”, rekao je Bašić.

Potom se osvrnuo i na stanje u igračkom kadru.

“Što se tiče igrača sigurno je da Jašarević i Amoah imaju kartone i neće biti tu, Beća je povrijeđen tako da imamo određenih problema, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i mislim da će svi dati maksimum da odigramo dobru utakmicu. Željo je klub koji ide svaku utakmicu na pobjedu, a tako će biti i ovu. Pokušat ćemo dati maksimum i vidjet ćemo koliko će to na kraju biti dovoljno”, rekao je Bašić.

Plavi u ovaj susret ulaze sa sjajnim raspoloženjem nakon pobjede protiv Širokog Brijega u prošlom kolu.

“Puno je pomogla ta pobjeda. Zadnja dva dana je jako dobra atmosfera, osmijeh na treningu i momci su jako fokusirani. Moram reći od prvog dana je milina raditi s momcima, svlačionica je jako dobra. Ekipa Borca ima veliki broj kvalitetnih igrača u određenim momentima igraju fenomenalan fudbal, ali imaju dosta oscilacija u igri kao i sve ostale ekipe. Mi se još trenutno borimo sami sa sobom za uspostavljanje neke sopstvene igre i filozofije, vraćanje samopouzdanja momcima i ono što se primijetili u zadnjem meču da je 7-8 igrača došlo u neku formu i još neke igrače čekam da to urade kako bismo u završnici bili pravi”, rekao je Bašić, koji se potom osvrnuo i na tim Borca:

“Što se tiče Borca tu ne treba puno riječi trošiti. Imaju kvalitetnu ekipu i pojačani su na svim pozicijama. Nadam se nogometnom spektaklu, podvlačim nogometnom i da ćemo odigrati jednu fajtersku i dobru utakmicu i prije svega ono što želim jeste da moja ekipa bude hrabra”.

Meč protiv Borca najavio je i desni bek tima Marin Galić.

“Atmosfera je jako dobra nakon Širokog Brijega gdje prije toga smo bili u krizi i atmosfera je bila malo poljuljana, ali pobjeda nam daje za pravo da se nadamo boljim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, kvalitetan protivnik i ekipa koja je dobro vođena. No, kao i svaka ekipa u ligi i oni imaju svoje mane i to ćemo pokušati iskoristiti”, rekao je Galić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()