Trener AEK-a: Protiv Dinama ćemo igrati za porodicu ubijenog mladića

Nakon turbulentnih scena i nereda u Atini

14.08.2023. 13:03
  • Podijeli:
aek atina reuters-64d22b0089bb7.webp Foto: Reuters

Trener grčke ekipe, najavio je utakmicu s Dinamom.

Nakon turbulentnih scena navijačkih nereda u Atini koji su rezultirali ubistvom mladog navijača AEK-a, napokon će se odigrati utakmica između prvaka Hrvatske i Grčke.

Zbog odgode, prva utakmica ipak se igra u Zagrebu, dok je uzvrat zakazan za četiri dana kasnije u Ateni.

Trener AEK-a, Matias Almeida najavio je utakmicu za grčke medije pred putovanje za Zagreb.

Na pitanje je li njegova ekipa spremna, Almeida je odlučno odgovorio: “Mi smo uvijek spremni.”

Naravno, incidenti u glavnom gradu Grčke, nisu mogli proći bez spomena, no Almeida tvrdi kako se ne boji da će u Zagrebu biti novih epizoda s navijačima.

“Ne ne. Idemo igrati nogomet. U nogometu sam 30 godina i nogomet je slavlje. Osjećao sam se jako tužno zbog onoga što se dogodilo prošli tjedan. Igrat ćemo za povijest AEK-a i za obitelj djeteta koje je izgubilo život”, poručio je strateg na klupi grčkog kluba.

Utakmica se igra u utorak od 20 sati na Maksimiru, a podsjećamo ranije je donesena odluka da na obje utakmice nema gostujućih navijača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()