Transfermarkt objavio Džekino impresivno dostignuće uz riječi: "Kakav fenomenalan napadač!"

Naš Dijamant pridružio velikim imenima poput Cristiana Ronalda, Paola Maldinija, Laurenta Blanca, Luke Modrića, Filippa Inzaghija i Francesca Tottija

12.05.2023. 21:43
  • Podijeli:
edin dzeko reuters-644a559c17aba.webp Foto: Reuters

Najuglednija i najpopularnija stranica za nogometne transfere i informacije o igračima Transfermarkt objavila je podatak o Edinu Džeki nakon sjajnog nastupa u polufinalu Lige prvaka.

Džeko je u pobjedi nad Milanom (2:0) postigao gol i tako ušao u historiju po nekoliko statističkih parametara. Jedan od najimpresivnijih podataka je to što je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine postao šesti najstariji strijelac u historiji Lige prvaka.

Tako se naš Dijamant pridružio velikim imenima poput Cristiana Ronalda, Paola Maldinija, Laurenta Blanca, Luke Modrića, Filippa Inzaghija i Francesca Tottija među 10 najstarijih strijelaca u historiji Lige prvaka.

Njegov gol protiv Milana postignut je s 37 godina, jednim mjesecom i 23 dana. To ga svrstava na šesto mjesto najstarijih strijelaca svih vremena u ovom elitnom takmičenju, a na prvom mjestu je Francesco Totti koji je u trenutku postizanja gola za Romu imao 38 godina, jedan mjesec i 29 dana.

"Edin Džeko postaje sve bolji s godinama. Kakav fenomenalan napadač!", stoji u opisu grafike na Transfermarktu.
Podsjetimo, Džeko je postao i drugi najstariji strijelac u historiji polufinala Lige prvaka, odmah iza legendarnog Giggsa. No, ono najvažnije, poveo je svoj tim ka finalu Lige prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()