Tite: U šoku smo zbog Nejmarove povrede

"Nejmar je osjetio bol i tokom čitave utakmice ga je osjećao"

25.11.2022. 07:26
  • Podijeli:
Tite-1669329803182.webp Foto: AP Photo/Nataća Pisarenko/Tanjug

Brazil je dobio Srbiju u 1. kolu Svjetskog prvenstva sa 2:0, ali sjenku na tu pobjedu i tri boda na premijeri bacila je povreda jednog od najbolje i najiskusnije "zujalice" na terenu tima u žutom dresu. Poslije utakmice selektor Brazila Tite razgovarao je sa medijima duže od pola sata i uglavnom je pričao o svom napadaču. 

"Šok smo svi doživjeli kada smo shvatili da je Nejmar povrijeđen, a on pogotovo. Moramo da sačekamo 24 sata da bismo imali bolju procjenu situacije. Još nismo zakazali magnetnu rezonancu, ne možemo da dajemo prerane komentare. Nejmar je osjetio bol i tokom čitave utakmice ga je osjećao, ali je odlučio da ostane na terenu i izvanredno je što je to učinio, uprkos tom bolu. Kada više nije mogao da izdrži tražio je zamjenu", reka je selektor Brazila.

Pitali su Titea da li mu se dopalo kako je njegova ekipa djelovala na početku meča kada nije mogla da pronađe put do gola Orlova.

"Mislim da smo mogli da damo dva gola sa tom taktikom, jedina razlika je što smo uveli Paketu. Mislim da možemo da napravimo neke korekcije, ali vjerujem da ćemo se držati istog stila. U drugom poluvremenu smo promijenili formaciju. Igrači su počeli da igraju prirodnije, od pozadi, imali smo nekoliko prilika prije prvog gola... Ali da znate da imam još šest, sedam opcija za golove koje mogu da pozovem. Imamo i Barbosu, Firmina... Možemo da igramo i sa Pedrom, koji može da igra nisko. Imamo Gabrijela koji daje golove, imamo dobre igrače koji nisu došli. U drugom poluvremenu smo igrali dosta bolje, intenzitet je rastao i rastao. Imali smo repozicioniranje Pakete i time smo imali i bolji učinak Kazemira", rekao je on.

Pitali su selektora Brazila da li je očekivao drugačiju Srbiju za protivnika na premijeri Svjetskog prvenstva.

"Srbija je bila vrlo dobra i brza u prvom poluvremenu, ali ovdje morate da zadržite taj ritam tokom cijele utakmice. Prvo poluvrijeme je završeno vrlo brzo, uspjeli smo da ih zaustavimo. Igrali su prilično agresivno u prvom poluvremenu. Oni su sjajan tim, uspjeli smo da ih iskontrolišemo u oba poluvremena, a kada smo pojačali agresivnost uspjeli smo da pobijedimo. Srbija je bila pod velikim pritiskom u drugom poluvremenu i nije joj bilo lako da se izbori sa tim", rekao jeTite.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()