Tadić strijelac u porazu, Ajax bez Lige šampiona

Amsterdam bio primoran da navija za PSV

28.05.2023. 16:51
  • Podijeli:
Dušan Tadić Profimedia-63f5deb14dbc2.webp Foto: Profimedia

Stavljena je tačka i na fudbal u holandskom šampionatu za sezonu 2022/23.

Od ranije se znalo da je Fejenord, a da će Kambur i Groningen u niži rang, a Emen u baraž.

Sada smo dobili i rasplet na ostalim frontovima i još jedno veliko razočarenje za navijače Ajaksa.

"Kopljanici" su u posljednje kolo ušli sa tri boda manje od drugoplasiranog PSV-a, ali sa boljom gol razlikom. To je značilo da ukoliko savldaju Tvente, a tim iz Ajndhovena izgubi od AZ Alkmara – oni idu u Ligu šampiona, piše B92.

Paradoksalno, svi u Amsterdamu su na kraju navijali za PSV. Razlog je u tome što je Tvente, poslije gola za vođstvo Ajaksa u režiji Dušana Tadića, preokrenuo u drugom poluvremenu i slavio rezultatom 3:1.

To je Ajaks stavilo u poziciju da strijepi i za poziciju broj tri jer bi u slučaje pobjede nad PSV-om AZ zauzeo to mjesto. Ekipa Ruda Van Nistelroja je slavila, ali ne bez drame jer je domaćin iz Alkmara izjednačio u 84. minutu preko Karlsona iz penala, nakon što je vodeći pogodak za goste 20-ak minuta ranije postigao Simons.

PSV je čitavu nadoknadu odigrao bez El Gazija koji je dobio drugi žuti, ali je uprkos tome stigao i do drugog gola još jednom preko nekadašnjeg pulena Barselona i PSŽ-a i to u osmom minutu nadoknade.

Tako će Ajaks na kraju ipak igrati u Ligi Evrope, dok će AZ Alkmar u Ligu konferencija. Tamo će im se pridružiti još jedna ekipa.

Pomenuti Tvente će se sa Spartom iz Roterdama, Utrehtom i Herenvenom boriti za to drugo mesto kroz plej-of.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()