Sve oči uprte u Edina Džeku: Hajduk će igrati protiv Fenerbahčea u julu

Špekulacije o transferu

14.06.2024. 13:24
  • Podijeli:
Dzeko_trening_foto_X-65817fd308398.webp Foto: X/@Fenerbahce

Splitski Hajduk objavio je plan priprema za novu sezonu u sklopu kojeg je predviđeno odigravanje prijateljske utakmice sa Fenerbahčeom.

Svakako, to i ne bi bila tolika vijest, da se ovih dana nije aktuelizirala priča o mogućem prelasku bh. kapitena Edina Džeke u redove spliskog tima.

Novi trener Hajduka Gennaro Gattuso zajedno sa svojim stručnim štabom sljedeće sedmice će okupit nogometaše Hajduka, a prema planu je predviđeno da Bijeli početni dio priprema odrade na Poljudu, a zatim slijedi središnji dio priprema koji će trajati od 1. do 10. jula i odvijat će u slovenskom Bledu.

Hajduk će tokom glavnog dijela priprema odigrati i četiri prijateljske utakmice. Bijeli će tako odmjeriti snage s klubom partnerom Kalcer Radomljem, zatim s ukrajinskim Šahtarom, pa ukrajinskim Ruh Lvivom te na posljetku s turskim Fenerbahčeom.

Nema sumnje da će u toj utakmici u centru pažnje biti naš Edin Džeko, a do tada bi trebao biti jasniji njegov status u turskom klubu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()