Šta je Željezničaru potrebno da danas osigura opstanak u društvu najboljih

Dočekat će Željezničar od 18 sati na Grbavici ekipu Tuzla Cityja

03.05.2024. 12:49
  • Podijeli:
Zeljo_Zrinjski_foto_FKZeljeznicar-65f5d42dc361c.webp Foto: FK Željezničar

Danas se na nogometnim terenima u Bosni i Hercegovini igraju prvi mečevi 30. kola Wwin lige, a igrači Željezničara imat će priliku da pred svojim navijačima zvanično osiguraju opstanak u društvu najboljih.

Dočekat će Željezničar od 18 sati na Grbavici ekipu Tuzla Cityja, a bilo kakva pobjeda nad ovim rivalom značila bi da je Željo tri kola prije kraja prebrinuo sve brige o opstanku u jednoj od najlošijih poslijeratnih sezona za ovaj klub.

Trenutno Plavi imaju šest bodova više od Tuzla Cityja, koji je u zoni ispadanja, pobjedom bi imao bolji međusobni omjer od ovog rivala i postao bi mu nedostižan u finišu sezone. Željin opstanak današnjom pobjedom ne bi ovisio o ostalim rezultatima aktuelnog kola.

Tuzla City će tražiti pobjedu za hvatanje koraka u trci za opstanak s Igmanom i GOŠK-om, koji su četiri, odnosno pet bodova ispred.

"Smatram da smo se skupili i uozbiljili i da u ovu utakmicu ulazimo veoma angažovano, ozbiljno i nadam se da pobijedimo i definitivno izborimo opstanak", poručio je uoči ove utakmice trener Željezničara Hajrudin Dino Đurbuzović.

Zanimljivo je da će večeras svoje mečeve odigrati i Velež i Zrinjski, a oba tima bit će domaćini u Mostaru, u razmaku od dva i po sata.

Velež će na stadionu Rođeni u 18 sati dočekati ekipu Posušja, koje će pokušati pobjedom zadržati korak u borbi za četvrto mjesto sa Sarajevom.

S druge strane, Rođeni su trećeplasirani sa četiri boda više od Sarajeva, a upravo će večeras pokušati da se iskupe navijačima za poraz od Bordo tima (3:0) u prošlom kolu na Koševu.

Posljednji današnji meč bit će hercegovački derbi Zrinjskog i Širokog Brijega, gdje će pod mnogo većim pritiskom biti Zrinjski jer Plemići pokušavaju dočekati kiks vodećeg Borca i ugroziti njegov put ka tituli prvaka.

Trenutno Borac ima pet bodova više od Zrinjskog, koji je i dalje aktuelni prvak BiH, ali sve je izvjesnije da će titulu morati prepustiti Banjalučanima. Ovaj duel počinje u 20:30 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()