Španski novinar: Realu ne treba Gvardiol

Hrvatski defanzivac oduševio na Svjetskom prvenstvu u Kataru

16.03.2023. 19:04
  • Podijeli:
josko gvardiol - reuters-641359e32d21a.webp Foto: Reuters

Njemački Bild danas je objavio da je Joško Gvardiol (21) euforičan zbog interesa Real Madrida.

Talentirani hrvatski reprezentativac na meti je brojnih evropskih klubova, a među najistaknutijima u priči su Real i Manchester City. Nijemci dodaju kako je Gvardiol bio jako sretan kad su se iz Reala javili njegovim menadžerima i potvrdili interes za transfer.

U svakom slučaju, jasno je da će Gvardiol u trenutku transfera postati najskuplji stoper u historiji nogometa jer će odšteta iznositi 100 ili više miliona eura. Neki mediji od ranije navode da je City ljetos nudio 110 miliona eura i bonuse, a odšteta sada može biti samo veća, no na kraju će Gvardiol odlučiti u kojem će klubu nastaviti karijeru. Bild tvrdi da bi to trebao biti baš Real Madrid.

Odmah nakon teksta u Bildu stigao je odgovor iz Španije. Na portalu Football Espana objavljen je komentar novinara Johna Menziesa. U njemu navodi razloge zbog kojih Real ne bi trebao dovesti Gvardiola.

"S Militãom, Rüdigerom, Alabom i Nachom Fernandezom, centralni dio odbrane jednostavno nije prioritet za Real ovog ljeta. Treba uzeti u obzir i da klub mora polako otvarati prostor za mladog Rafu Marina da djeluje kao peti izbor", piše Menzies u opširnom tekstu pa dodaje u zaključku:

"Real trenutno u kadru ima puno većih problema od onih s kojima se susreće u odbrani. Perez mora računati da uz Tonija Kroosa, Luku Modrića i Karima Benzemu, koji idu prema završnim fazama svojih karijera, postoji veća potreba za Bellinghamom i Haalandom nego za defanzivcima. Gvardiol jednostavno nije potreban u ovom trenutku, novac se može bolje potrošiti."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()