Španski mediji žestoko po Modriću: Bio je užasan

Samo jedan igrač Reala bio lošiji od veznjaka

20.03.2023. 10:38
  • Podijeli:
luka modric - reuters-641828d82d856.webp Foto: Reuters

Luka Modrić sinoć je u El Clasicu odigrao jednu od svojih lošiji utakmica ove sezone. Hrvatski veznjak je u 76 minuta provedenih na terenu imao samo 49 dodira s loptom, tri puta je predriblan i osvojio je samo tri od 13 duela u kojima se našao.

Takva predstava jednog od senatora Reala izazvala je burne reakcije u španskim medijima, a najkritičniji prema Modriću bio je As koji njegovu partiju opisuje epitetima poput "užasan", "nula" i "očajan". Španski medij Modriću je dao ocjenu 2, a jedini lošije ocijenjeni igrač Reala bio je Benzema koji je dobio nulu.

"Modrić je zamijenjen u 76. minuti, a do tada je odigrao utakmicu za zaborav. U napadu nije napravio ništa, u odbrani je bio nula, a od početka El Clasica bio je užasan. Pobijedio je u jedva 15 posto duela u koje je ušao. Zvijezda koja nas je nedavno očarala sjajem na Anfieldu, prečesto igra očajno kao na Camp Nouu", piše As.

Nisu Modrić štedjeli ni drugi mediji u Španiji, ali ipak su bili nešto blaži u kritikama. Tako je Marca, medij koji je baš kao i As, smješten u Madridu i jako blizak Realu, udarila po Modriću u vrlo odmjerenom i sažetom komentaru uz ocjenu.

"Bio je neprimjetan. Nije ulazio u prostore koje su igrači iz ofanzivne linije otvarali za njega svojim kretnjama. Dobro je izlazio iz pritiska, što je stvaralo i dobre situacije za Realove napadače. Imao je svoju ulogu sve dok mu nije ponestalo benzina pa je morao biti zamijenjen", piše Marca.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()