Španci tvrde: Bayern “krade“ Realu hit trenera

Apotekari senzacija u Bundesligi

23.11.2023. 21:53
  • Podijeli:
xabi alonso reuters-655fb2be9f347.webp Foto: Reuters

Trener Bayer Leverkusena, Xabi Alonso na meti je brojnih velikih klubova.

Bivši španski veznjak, a danas trener glavne senzacije Bundeslige, Bayer Leverkusena mogao bi uskoro otići s klupe ‘Farmaceuta’.

Xabi Alonso radi fantastičan posao s Leverkusenom. Klub je preuzeo prošle sezone kada su držali pretposljednje mjesto na tabeli, a na kraju ih je doveo do polufinala Evropske lige te šestog mjesta u prvenstvu, dok je potvrda njegovog kvalitetnog rada stigla u aktualnoj sezoni. Naime, fenomenalni Bayer drži samo čelo u Bundesligi.

Takvi rezultati zaintrigirali su mnoge velike klubove, a posljednjih mjeseci se Španac najčešće spominje kao nasljednik Carla Ancelottija na klupi Real Madrida. Međutim, španski El Chiringuito, medij koji često u javnost izlazi s ekskluzivnim informacijama, donosi vijest kako je vrlo izgledno da Alonso sljedeće sezone sjedne na klupu minhenskog Bayerna.

Bayern i Real su klubovi za koje je Alonso nastupao kao igrač te ga upravo taj segment čelnicima dva evropska velikana čini posebno primamljivim, obzirom kako dobro poznaje način rada i kulturu oba kluba.

U Bayernu navodno nisu posebno zadovoljni Thomasom Tuchelom, trenerom koji je tek u posljednjim minutama zadnjeg kola Bundeslige osigurao novi naslov prvaka Njemačke prethodne sezone.

Spominje se kako će odluka o Tuchelovoj budućnosti na klupi Bayerna ovisiti o ovosezonskim rezultatima, no čelnicima njemačkog giganta je privlačna ideja započinjanja nove ere s mladim trenerom kao što je Alonso.

Prije dolaska u Leverkusen, Alonso je u svojoj mladoj trenerskoj karijeri vodio radio isključivo u klubovima čije je dresove nosio kao igrač. Bio je na klupi juniorske ekipe Real Madrida te rezervnog tima Real Sociedada iz kojeg je stigao u Njemačku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()