Snimak za historiju: Ovo je Modrićev prvi seniorski gol u karijeri i to u dresu Zrinjskog

Snimka je nedavno ponovo završila na internetu, a možete ga pogledati na linku ispod

18.05.2024. 20:44
  • Podijeli:
luka-modric-reuters.jpg

Hrvatski maestro Luka Modrić otići će u historiju kao vjerovatno i jedan od najvećih igrača s ovih prostora, a njegova velika karijera koja ga je iz Dinama, preko Tottenhama odvela do Real Madrida započela je 2003. godine u mostarskom Zrinjskom.

Te sezone Luka je, naime, odigrao svoju prvu seniorsku sezonu u karijeri, a za nju će reći da je bila ključna u njegovom nogometnom razvoju. Svoj golgeterski konto otvorio je na utakmici Zrinjskog protiv Orašja, koja je završila pobjedom njegovih 5:3.

Snimka je nedavno ponovo završila na internetu, a možete ga pogledati na linku ispod:


Modrić je sjajno ispratio akciju i lagano poentirao u praznu mrežu sa samo nekoliko metara, a bio je to službeni statistički start u karijeru u kojoj će prikupiti gotovo sve moguće klupske i individualne nagrade.

Njegova je bogata karijera ovih dana na velikoj prekretnici jer mu uskoro istječe ugovor, no po svemu sudeći trebao bi produžiti s Real Madridom na još godinu dana. S Kraljevskim klubom dosad je osvojio čak 25 trofeja, a mogao bi još jedan u finalu Lige prvaka. Sve to započelo je epizodom u Zrinjskom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()