Selektor reprezentacije Hrvatske surovo iskren: Hajduk će biti uvijek treći

Dalić se u intervjuu od sat vremena za Sportsku televiziju dotaknuo i splitskog kluba

24.05.2024. 09:38
  • Podijeli:
dalic-6421cdc6c7a54.webp Foto: Anadolija

Velika su očekivanja u splitskom timu pred početak ove sezone. Dodatno su narasla dolaskom Ivana Perišića i Josipa Brekala, ali od titule na Poljudu neće biti ništa .Selektor Hrvatske Zlatko Dalić komentarisao je stanje u splitskom klubu.

Dalić se u intervjuu od sat vremena za Sportsku televiziju dotaknuo i splitskog kluba.

“Pa dobro, šteta. Oni su imali tu jednu sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi kako je završilo.”

Otkrio je i zbog čega smatra da je to tako.

“Nisam puno upućen i neću puno o tome govoriti. Da sam ja nešto bio odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih 10 igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bi dobili? Dobili bismo sjajnu atmosferu, budućnost… Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala, Hajduk dođe i igra finale juniorske Lige prvaka, ti moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti. Mi smo osvojili prvenstvo Jugoslavije ’85. i nas je 5,6 ušlo u prvu momčad. Ante Miše, Marin Lalić, kasnije Alen Bokšić, ja, Štimac, Jarni, Andrijašević. I oni su morali biti u prvoj momčadi. Po meni, to je Hajduk trebao napraviti. Godinu dana igrati s tim dečkima, bili bi opet treći, ne bi bili ništa lošiji, ali bi dobili budućnost, potencijal i sjajnu atmosferu. E onda mogu govoriti o ‘našoj dici’. Sad naše dice nema. To je problem taj koji je jer Hajduk je uvijek bio najbolji kad je imao domaću priče i igrače, plus jedan Oblak, Baka Slišković. To se trebalo napraviti i nije se napravilo i mislim da je selekcija bila jako, jako loša i da je tu bila velika greška.”

Kompletan intervju pogledajte:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()