Sekretar FSS tvrdi: Dobili smo izvinjenje iz Hrvatske i Albanije

Jovan Šurbatović je prvo prokomentarisao remi Srbije sa Slovenijom (1:1).

20.06.2024. 21:32
  • Podijeli:
albanski hrvatski navijači profimedia-667414e4d3d36.webp Foto: Profimedia

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović se još jednom osvrnuo na reakciju povodom skandaloznog ponašanja Albanaca i Hrvata.

Otkrio je da je dobio izvinjenje, ali i da je uputio pismo UEFA.

Jovan Šurbatović je prvo prokomentarisao remi Srbije sa Slovenijom (1:1).

– Pomješana su osjećanja, s obzirom na to da smo dali gol u posljednjem minutu. Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, ali kada ne pobjedite, ne možete da budete zadovoljni – kazao je Šurbatović za Sportal.

Pohvalio je i navijače Srbije.

– Bilo je dobro, poslali su lijepu sliku iz centra Minhena. Tako i treba da bude, poslije svega što se dešava ovdje, u čast i slavu fudbala. Želim da odam veliku čast navijačima koji su pružili snažnu podršku, došli su u velikom broju i ponašali se kako treba – izjavio je on.

Osvrnuo se potom na reakciju FSS na skandalozno ponašanje Hrvata i Albanaca.

– Reakcija je bila oštra i očekivana. Dešavanja sa tog stadiona su nešto neprihvatljivo, ukoliko se horski uzvikuje “Ubij Srbina” na bilo kom stadionu, moramo da reagujemo i da ne pristanemo na to. Danas smo poslali i protestno pismo UEFA, gdje smo tražili najoštrije kazne i sankcije, da se ovo više ne ponovi. U pismu sam naveo i da se po propisima takva utakmica mora prekinuti, kada se takve stvari dešavaju – istakao je Šurbatović.

Objasnio je zašto je reakcija bila onoliko oštra – da je Srbija spremna da napusti takmičenje.

– Mi smo htjeli da ozbiljno zaprijetimo. Kako možete da učestvujete na EP, ako se toleriše da se uzvikuje “Ubij Srbina”?! To je neprihvatljivo, nema te cijene koju nismo spremni da platimo da to spreči – rekao je.

Za kraj, u razgovoru za Sportal je otkrio da je primio izvinjenja i UEFA, ali i oba saveza.

– Dobio sam izvinjenje i iz UEFA, ali i od predstavnika oba saveza, ali šta imamo mi od toga. Moramo da učinimo sve da se to više ne dešava. Uvjeren sam da će sankcije biti oštre i rigorozne. Apelujem i na naše navijače da se ponašaju kao dosad, da podržavaju tim snažno, da ostanu gospoda i da ne padaju na provokacije – jasan je Šurbatović.

Podsjetimo, Hrvatska i Albanija igrali su svoj meč drugog kola grupe B u srijedu, a fudbal je pao u drugi plan zbog ponašanja navijača.

Prije utakmice su zajedno vrijeđali Srbe, Albanci su unijeli zastavu “Kosovo je Albanija” i simbole OVK, a onda su zajednički na utakmici pjevali “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”.

Evropsko prvenstvo se igra u Njemačkoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()