Savo Milošević ima razloga za osmijeh pred baraž, tiče se Benjamina Tahirovića

Sve standardniji u Ajaxu

10.12.2023. 12:06
  • Podijeli:
tahirovic ns bih-6482ecfec2891.webp Foto: Facebook/NS BiH

Ajax je u meču 15. kola nizozemskog šampionata savladao Spartu iz Rotterdama sa 2:1, a naš Benjamin Tahirović odigrao je novih 90 minuta za pobjednički tim.

Tahirović je treći susret u nizu bio starter za Ajax, a njegov tim je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu u ligi.

Benjamin, koji je ove sezone odigrao ukupno 17 utakmica u svim takmičenjima za Ajax, je od portala Sofascore dobio ocjenu 7.5 za nastup.

Imao je 96% tačnost dodavanja (50 tačnih pasova od 52 upućena), četiri dobijena duela, tri tačne duge lopte te jedno ključno dodavanje.

Golove za Ajax protiv Sparte zabili su Brobbey i Bergwijn, a strijelac za goste bio je Neghli.

Ajax je trenutno peti u Nizozemskoj sa 24 osvojena boda, dok je Sparta na sedmom mjestu sa tri boda manje.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()