Saudijci: Istina je, krećemo po Messija, Ramosa, Modrića i Lewandowskog

Megabogati klubovi imaju podrške vlade za dovođenja velikih zvijezda

05.06.2023. 14:55
  • Podijeli:
profimedia-0375636067_luka modrić_lionel messi-6398472fab191.webp Foto: Profimedia

Karim Benzema napustio je Real kako bi otišao u Saudijsku Arabiju. Francuski napadač će za dvije godine dobiti 400 miliona eura, koliko je i Cristiano Ronaldo zaradio odlaskom u istu zemlju.

"Benzema i Ronaldo su samo početak. Ramos, Di Maria, Lewandowski, Firmino i Modrić su također na listi želja Saudijaca. U dovođenju Benzeme pomogli su čelnici Saudijske Arabije", otkriva insajder Florian Plettenberg.

Jedan neimenovani izvor iz Saudijske Arabije otkrio je za AFP da postoji popis s više od 10 zvijezda od kojih su mnogi osvojili Svjetsko prvenstvo ili Ligu prvaka. Cilj je većinu s tog popisa dovesti u ligu uz pomoć saudijskih vlasti.

"Osim što će dobiti financijski bogate ponude, igrat će i u vrlo jakoj ligi. Cilj nam je zaključiti većinu poslova prije 11. augusta i početka nove sezone", tvrdi izvor za AFP i navodi o kojim se igračima radi.

"Lionel Messi, Luka Modrić, Hugo Lloris, Sergio Ramos, Jordi Alba, Sergio Busquets, N'Golo Kanté, Angel Di Maria i Roberto Firmino su na popisu. Svi su slobodni igrači osim Llorisa koji ima još godinu dana ugovor s Tottenhamom."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()