Sarajevo završilo jedan od najvećih transfera ikada!

Venecuelanski reprezentativac stigao na Koševo

27.06.2023. 20:09
  • Podijeli:
Penaranda fk sarajevo-649b25a810307.webp Foto: FK Sarajevo

Venecuelanski reprezentativac Adalberto Penaranda novi je fudbaler FK Sarajevo, ozvaničio je Bordo klub na svojim društvenim mrežama.

Penaranda je već dva dana u Sarajevu, gdje se pridružuje Bordo timu u sklopu priprema za narednu sezonu.

Ovaj venecuelanski krilni ofanzivac stigao je kao slobodan igrač na Koševo, nakon što u proteklom mandatu nije upisao niti jedan nastup za Boavistu u Portugalu zbog administrativno-finansijskih problema kluba.

Nekada veliki talent španske La Lige, Penaranda bi mogao biti veliko pojačanje za FK Sarajevo ukoliko uspije nametnuti željenu formu i vratiti se u takmičarski ritam.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje države u novijoj historiji. Već sa 18 godina potpisao je ugovor sa Udineseom koji ga je posudio u Granadu za koju je u 27 utakmica postigao 5 golova uz 5 asistencija. Ukupno je u Španiji odigrao 66 utakmica u svim takmičenjima, a osim Granade igrao je na posudbama u Malagi i Las Palmasu.

Veliki transfer ostvario je 2016. godine kada je prešao iz Udinesea u Watford u transferu vrijednom skoro 11 miliona eura. Kao igrač Watforda igrao je na posudbama u Eupenu i CSKA iz Sofije da bi prošlog ljeta nakon isteka ugovora potpisao za Boavistu.

Penaranda je prvi fudbaler koji će igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a da je prethodno igrao u tri najjače lige u Evropi. Za reprezentaciju Venecuele do sada je upisao 21 nastup.

FK Sarajevo i Adalberto Penaranda potpisali su ugovor do 2026. godine.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()