Sarajevo u suzama: Preminuo Elvedin Begić nekadašnji predsjednik N/FS BiH

Obavljao je funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

31.05.2024. 22:02
  • Podijeli:
Elvedin Begić-665a2ce6c9ebe.webp Foto: NFS BiH

U Sarajevu je danas u 64. godini preminuo Elvedin Begić, nekadašnji predsjednik Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Rođen je 24. oktobra 1960. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu, a od 1983. godine zaposlen je bio na aerodromu Sarajevo, gdje je obavlja funkciju Izvršnog direktora za saobraćaj. Od 1979. godine aktivno je bio uključen u rad Fudbalskog kluba Butmir u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika.

Kao sportski radnik bio je delegat u Skupštini Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, član Predsjedništva FS KS, te član Komisije za bezbjednost i stadione N/FS BiH. Begić je 17. septembra 2012. godine izabran je za predsjednika FS KS, a 18. aprila 2011. godine imenovan je za člana Komiteta za normalizaciju N/FS BiH, tijela konstituisanog od strane FIFA.

Obavljao je funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

Na mjesto predsjednika N/FS BiH, sa mandatom od četiri godine izabran je na Skupštini N/FS BiH, održanoj 13. decembra 2012. godine, a 22. decembra 2016. godine Skupština N/FS BiH mu je još jednom izglasala povjerenje za predsjednika Saveza u periodu od 2016. do 2020. godine.

Elvedin Begić bio je na čelu bh. kuće fudbala 2014. godine kada je bh. tim nastupio na jedinom dosadašnjem velikom takmičenju Svjetskom prvenstvu u Brazilu.   

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()