Sarajevo u finišu slomilo otpor dobrog Igmana

Tim Simona Rožmana do pobjede stigao u 89. minuti

22.10.2023. 14:54
  • Podijeli:
Sarajevo Igman_Klix-1667152096972.webp Foto: Klix

U prvoj utakmici današnjeg programa fudbaleri Sarajeva pobijedili tu teškom mukom na gostovanju u Konjicu kod Igmana, a bilo je 2:1.

Ekipa Simona Rožmana došla je u vodstvo već u 14. minuti kada je na majstorski način pogodio Nemanja Anđušić za 1:0 i veliko slavlje pristalica Bordo kluba, koji su u velikom broju stigli u Konjic. 

Nakon toga serija velikih šansi s obje strane. Prvo je Oliveira imao priliku duplirati prednost, ali je nakon udarca lopta otišla tik pored stative.

Samo minut kasnije Igman je mogao poravnati, no Rogić je u situaciji jedan na jedan odbranio udarac Denkovića, a sjajnom se odbranom istakao i Ćeman koji je nedugo zatim uhvatio udarac Anđušića.

U moru uzbuđenja Igman je ipak uspio doći do pogotka i neutralisati prednost Sarajeva.

Bodul je šutirao sa distance i uz malo sreće uspio matirati Rogića koji je možda mogao bolje reagovati.

Da ovo nije dan brazilskog napadača Reanana Oliveira potvrdilo se i u 36. minuti kada mu je udarac iz izgledne pozicije odbranio golman. Do kraja sadržajnog prvog dijela promjena nije bilo.

U nastavku je također bilo uzbuđenja, no ni približno kao u prvom poluvremenu.

Prilika je bilo na obje strane, Denković ih je imao nekoliko za domaće, dok je Anđušić s druge strane imao jednu izglednu priliku.

Igrao se 89. minut kada je Sarajevo izvelo jedan korner, lopta je došla do Radovića koji iz teške pozicije uspjeva šutirati i uz pomoć Buturovića pogoditi.

Zlata vrijedna tri boda Bordo tima kojim se popelo na drugo mjesto sa 23 osvojena boda. Igman je s druge strane nastavio sa očajnom serijom rezultata jer je upisao i sedmi prvenstveni poraz.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()