Sad je gotovo: Gvardiola konačno doveo Gvardiola

Hrvat je duže od godinu dana tiha patnja šefa stručnog štaba Pepa Gvardiole i igrač kojeg je bio spreman dugo da čeka

19.07.2023. 22:37
  • Podijeli:
Joško Gvardiol_Profimedia-64b847be5dfa7.webp Foto: Profimedia

Hrvatski štoper Joško Gvardiol napokon stiže u redove engleskog i evropskog prvaka Mančester sitija!

Višenedjeljni pregovori sa Lajpcigom su uspješno okončani, a hrvatski reprezentativac je odradio i prvi dio ljekarskih pregleda pred potpis za Građane.

I sam Gvardiol je na društvenim mrežama lajkovao vijest instagram stranice "4-3-3" u kojoj se navodi da je Siti dogovorio njegov transfer.

Gvardiol je duže od godinu dana tiha patnja šefa stručnog štaba Pepa Gvardiole i igrač kojeg je bio spreman dugo da čeka. Pokušao je Siti i prošlog ljeta ali nije bilo izvodljivo.

Tada je i Čelzi nudio blizu 90.000.000 evra ali je glatko odbijen. Sačekali su Građani ovaj prelazni rok da krenu u totalnu ofanzivu. Iako se Lajpcig opirao i nadao se da će zadržati defanzivca još jednu sezonu, pritisak Sitija je očigledno bio preveliki.

Građani su sa Joškom dogovorili detalje ugovora još prije nekoliko sedmica, međutim, prepreka su bili Lajpcigovi uslovi. Spekuliše se da će Siti za transfer sjajnog defanzivca platiti nešto više od 100.000.000 evra. To je fiksna suma obeštećenja plus bonusi.

Gvardiol će tako krenuti stopama zemljaka Matea Kovačića koji je bio prvo Sitijevo ljetnje pojačanje pošto su Čelziju za njegove usluge platili 30.000.000 evra.

Siti je ovog ljeta na prodajama igrača iz mladog U-23 tima poput Šije Čarlsa i Džejmsa Traforda inkasirao blizu oko 35.000.000 evra a još toliko mu je zagarantovano od prodaje Rijada Mareza u Al Ahli.

Dovoljno da sakupi dobar dio novca za kupovinu Gvardiole i izbjegnu vječite kontroverze oko finansijskog fer-pleja. Smiješi mu se i makar 15.000.000 evra od prodaje Kajla Vokera u Bajern, a ogroman novac bi mu donijela prodaja Bernarda Silve u Al Hilal.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()