Rožman najavio gostovanje u Posušju i obradovao navijače Sarajeva

"Igrali smo sve bolje i bolje i sretan sam što smo dali gol. Da je bila koja još minuta tražili bismo i drugi. Kako god, najmanje smo zaslužili bod", rekao je Rožman u video izjavi za Facebook stranicu FK Sarajevo

10.11.2023. 21:11
  • Podijeli:
Simon_Rozman_foto_Nel Pavletic_PIXSELL-64cb671adbb15.webp Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Fudbaleri Sarajeva sutra gostuju ekipi Posušja na Mokrom docu, u susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u prošlom kolu remiziralo sa Borcem (1:1), a trener Bordo tima Simon Rožman osvrnuo se na taj meč. On ističe da je nezadovoljan kako je njegova ekipa igrala u prvom poluvremenu, dok je drugo bilo na zadovoljavajućem nivou.

"Igrali smo sve bolje i bolje i sretan sam što smo dali gol. Da je bila koja još minuta tražili bismo i drugi. Kako god, najmanje smo zaslužili bod",  rekao je Rožman u video izjavi za Facebook stranicu FK Sarajevo.

Što se tiče Posušja, slovenski strateg naglašava da se radi o ekipi koja se voli nadigravati i koja zna šta želi.

"Kvalitet nam ne nedostaje, ali dužni smo da poboljšamo rezultate na gostujućim terenima. Posušje u posljednje vrijeme ima dobre rezultate i dobro igraju kući. Nadam se da ćemo imati dobru energiju u tom meču i da ćemo osvojiti bodove",  izjavio je Rožman.

Nakon Posušja FK Sarajevo će u toku reprezentativne pauze nastaviti raditi na podizanju igre. Rožman dodaje da se njegova ekipa mora doći na veći nivo, te da još uvijek nije zadovoljan nekim segmentima igre.

U susretu protiv Posušja stručni štab tima sa Koševa će moći računati na oporavljenog Renana Oliveiru, što je vijest koja je obradovala navijače Sarajeva, dok će Anđušić, Zeljković i Duraković pauzirati još nekoliko sedmica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()