Reprezentativac Egipta doživio srčani udar tokom utakmice, nalazi se u nestabilnom stanju

Refaat se u 89. minuti susreta iznenada srušio na teren što je navelo dvojicu nogometaša Al Ittihada da mu priskoče u pomoć prije nego li je medicinsko osoblje utrčalo na teren da mu pomogne

12.03.2024. 14:45
  • Podijeli:
Egipat_igrac_srcani_foto_X-65f04e6b7d80e.webp Foto: X/@onzemasr

Egipatski nogometaš Ahmed Refaat je na utakmici egipatske Premier lige između Al Ittihada i Future FC doživio srčani udar.

Kako piše Essentially Sports, Refaat se u 89. minuti susreta iznenada srušio na teren što je navelo dvojicu nogometaša Al Ittihada da mu priskoče u pomoć prije nego li je medicinsko osoblje utrčalo na teren da mu pomogne.

Navodi se da je izgubio svijest poslije kolapsa, a dodaje se da mu je srce stalo zbog teških poremećaja srčanog ritma uključujući tahikardiju zbog čega nije reagovao na strujne udare.

Refaat je kasnije prebačen u bolnicu gdje je smješten na intenzivnu njegu i gdje je i dalje u nestabilnom stanju. Doktori javljaju da je njegov pritisak ostao opasno nizak, no da polako dolazi svijesti.

Potvrđeno je također i da su njegove vitalne funkcije nestabilne te da će 30-godišnjak biti pod stalnim nadzorom ljekara.

Ovaj reprezentativac Egipta koji je za Faraone nastupio u sedam navrata diše uz korist respiratora, a doktori tek trebaju da utvrde uzrok srčanog udara te su optimistični u pogledu njegovog stanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()