Rendulić dobija otkaz u Zrinjskom? Poznato ko će ga naslijediti

Zrinjski u negativnom nizu u posljednje vrijeme, a sve je kulminiralo nakon poraza od Veleža

17.11.2023. 12:45
  • Podijeli:
Krunoslav Rendulić_Denis Kapetanović  Pixsell-64b7a8c5b107b.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Krunoslav Rendulić bi uskoro mogao napustiti klupu Zrinjskog, javljaju Bljesak.info, te se dodaje da se samo službena potvrda. Istovremeno navodno je već  poznato ime njegovog nasljednika i da bi to trebao biti Stjepan Tomas.

Zrinjski, aktuelni prvak BiH Premijer lige, nedavno je izgubio u mostarskom derbiju od Veleža 3:0, a Renduliću je nakon susreta upućeno pitanje očekuje li uskoro sastanak s članovima Upravnog odbora kako bi se razgovaralo o njegovom statusu zbog ovog teškog poraza.

"To nije pitanje za mene. Vi mene provocirate", rekao je Rendulić, no prema pisanju bosansko-hercegovačkih medija, takvu sudbinu neće moći izbjeći.

Tomas je početkom oktobra, nakon niza od pet utakmica bez pobjede, morao napustiti klupu Osijeka. Slavonskog prvoligaša je preuzeo u aprilu ove godine kada je zamijenio Borimira Perkovića. U trenerskoj karijeri samostalno je vodio turske klubove Antalyaspor, Caykur Rizespor i Göztepe, a prošle je godine trenirao moldavski Sheriff iz Tiraspola.

Zrinjski se takmiči u Konferencijskoj ligi na čijem je startu senzacionalno svladao AZ Alkmaar preokrenuvši 0:3 u 4:3. Nakon tog slavlja povezao je tri poraza, a u Premijer ligi je trenutno treći.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()