Remi za prolaz: Klincima kapa dole, Partizanu evropsko proljeće

Crno-bijeli nisu blistali večeras i ne zaslužuju hvalospjeve kao 20.000 klinaca koji su ih nosili sa tribina stadiona u Humskoj

03.11.2022. 22:59
  • Podijeli:
Partizan Slovačko_Tanjug-1667512942896.webp Foto: Tanjug

Fudbaleri Partizana izborili su evropsko proljeće pošto su odigrali neriješeno 1:1 sa ekipom Slovačkog u završnoj rundi grupne faze Lige konferencije.

Parni valjak tako je obezbijedio drugo mjesto u grupi i plasman u šesnaestinu finala trećeg po jakosti UEFA takmičenja.

Crno-bijeli nisu blistali večeras i ne zaslužuju hvalospjeve kao 20.000 klinaca koji su ih nosili sa tribina stadiona u Humskoj.

Gol sa kreča Birbasa Natka olakšao je misiju četi Gordana Petrića. Međutim, nije sve bilo tako lako.

Nije moglo bez velike drame, bez drhtanja, bez ljuljanja na samoj ivici ambisa. Katastrofalnu utakmicu odigrao je srpski vicešampion, Česi su kidisali na drugi gol, imali šanse, držali domaćina za gušu.

Sporo je vrijeme teklo u Humskoj, Partizan bez  smisla u igri, gledao je samo da sat iscuri do kraja, da preživi. I na kraju je uspio.

I veliki je to uspjeh, jer su samo oni vječiti optimisti, koji u svemu vide šansu, vjerovali da Partizan može da prođe grupu u danu kada je obavljen žrijeb i kada su u njegovo društvo uskočili Nica i Keln, klubovi iz Liga petica.

A, na koncu, Crno-bijeli su sa devet osvojenih bodova prošli do proljeća. Moglo je i bolje, ubjedljivije, moglo se do prvog mjesta. Ali, nešto večeras ozbiljno nije štimalo u igri Petrićevog tima.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()