Real pregazio hit prvenstva Gironu i odvojio na vrhu

Kraljevski klub čvrsto ide ka tituli

10.02.2024. 20:27
  • Podijeli:
real girona reuters-65c7cdad2b99c.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Reala večeras su u derbiju deklasirali Gironu rezultatom 4:0 te su tako napravili ogroman korak ka titulu trijumfom u direktnom obračunu s neočekivanim rivalom.

Susret je odlično krenuo po domaće budući da je Vinicius Junior sjajnim udarcem iz daljine doveo Real u vodstvo već u šestoj minuti. Deset minuta prije odlaska na odmor Brazilac je perfektno uposlio Bellinghama koji se odlično snašao i udvostručio vodstvo Reala. Ujedno je 2:0 za Real bio i rezultat prvog poluvremena.

Fantastični Bellingham je u devetoj minuti nastavka utakmice postigao svoj drugi pogodak, a sedam minuta kasnije Rodrygo postiže četvrti za Real za potpuni nokaut gostiju. Ponovo je asistirao večeras raspoloženi Vinicius Junior. Vrijedi istaći da je Joselu promašio penal u 90. minuti pa je ostalo konačnih 4:0 za Real.

Girona je danas bila neprepoznatljiva pa je Real tako i drugi put ove sezone razbio neočekivanog rivala za titulu. Prvi put je bilo 3:0 za Real na gostovanju kod Girone.

Real sada na liderskoj poziciji La Lige ima pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu Gironu. U narednom kolu Real gostuje Rayu Vallecanu, dok će Girona gostovati Athleticu u Bilbauu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()