Rat na Instagramu: Džeko prozvao Fabrizija Romana, ovaj mu odmah uzvratio

Ne stišavaju se reakcije nakon uzavrelog turskog derbija

25.12.2023. 12:47
  • Podijeli:
dzeko icardi-65896b4ebdc17.webp Foto: X-com

Jako loš istanbulski derbi kada je fudbal u pitanju jučer su u okviru 18. kola Super Lige igrali Fenerbahče i Galatasaray (0:0), no strasti se ne smiruju ni dan nakon utakmice.

Naboja nije nedostajalo kako na tribinama, tako na terenu. Edin Džeko je s nestrpljenjem čekao ovu utakmicu i vidjelo se na terenu da mu je itekako stalo, pa je pokazivao više emocija nego inače.

Kapiten Fenerbahčea je u prvom poluvremenu imao jedan verbalni okršaj s Maurom Icardijem, nije mu ostao dužan i zatvorio mu je usta, a sve se nastavilo na društvenim mrežama nakon utakmice.

Argentinac se u drugom poluvremenu zakucao u stativu gola domaće ekipe i zaradio je masnicu ispod oka, a iz Galatasarayja su tražili penal za to. Vjerovali ili ne.

Fabrizio Romano, poznati italijanski novinar, prenio je saopštenja oba kluba, a u komentarima mu se javio Edin Džeko, koji se rijetko upušta u ovakve rasprave. Jednom se čovjek oglasi i napravi pometnju.

"Tip je glavom udario u stativu i objavili su ga na Instagramu i plaču za penalom", počeo je Džeko uz niz emoticona koji se smiju. "Tipični oni. Sramotno. Budi ozbiljan Fabrizio, bolji si od toga", napisao je Džeko u sekciji komentara.

Nije dugo čekao na odgovor. Poznati transfer guru bio je sasvim korektan i biranim riječima odgovorio našem kapitenu:

"Naravno brate. Saopštenja oba kluba su tu. Galatin inicijalni i Fenerbahčeov odgovor. Veliki zagrljaj."

Ova prepiska očigledno je izazvala probleme za Fabrizija Romana. Transfer guru dobio je dosta negativnih komentara, jasno, od navijača i simpatizera Galatasarayja.

Nakon svega novinar se ponovo odlučio oglasiti i to na društvenoj mreži X (bivši Twitter), te je poslao prigodnu poruku svim dušebrižnicima koji su uputili negativne komentare, pa i uvrede na račun dvojca koji je imao sasvim zdravu prepisku i njome nikoga nije uvrijedio.

"Edina poznajem odavno i razgovarao sam s njim nakon komentara... ali ovo je nešto što nikada nećete razumjeti. Upravo si ovdje i dijeliš nešto protiv mene čak i na Badnje veče. Ovo opisuje vaš život. Žao mi je, mora da je veoma tužno. Želim vam sretan Božić", napisao je Romano. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()