Ramos igrao kontra "svojih", Real kiksao protiv Seville

Real će u narednom kolu igrati protiv Barcelone, dok Sevilla gostuje Cadizu

21.10.2023. 20:34
  • Podijeli:
sevilla real reuters-653415a333a86.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Seville i Reala večeras su na Sanchez Pizjuan stadionu u okviru 10. kola Primere odigrali 1:1. Susret je obilježio Sergio Ramos, čovjek koji je svoju karijeru počeo u Sevilli, pa 16 godina proveo u Realu, da bi se ove godine ponovo vratio u tim iz Andaluzije, te igrao protiv "svojih".

Bio je to obostrano otvoren meč, a prvi su prijetili domaći kada je Rakitić u 24. minuti izblokiran u sjajoj šansi. Deset minuta kasnije Alaba je šutrirao nakon kornera, ali je Ramos sjajno reagovao i izbacio loptu s gol-linije.

U nastavku je ponovo prva prijetila Sevilla preko Rakitića, čiji udarac glavom je izvanredno odbranio Kepa. Potom je i Real prijetio preko Krossa i Rodryga.

I onda u 74. minuti Sevilla je povela. Alaba je nespretno zahvatio jednu loptu u želji da je izbaci i zatresao je svoju mrežu za 1:0.

Ipak, samo tri minuta kasnije Real je poravnao. Nakon prekida Carvajal je visoko skočio i glavom poravnao na 1:1. Sevilla je do kraja pritiskala i propustila izgledne šanse preko Ramosa i Ocamposa, ali rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Real će u narednom kolu igrati protiv Barcelone, dok Sevilla gostuje Cadizu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()