Rahimić predstavljen na Grbavici: Želimo napraviti dobar odnos sa Savezom i drugim klubovima

Novi sportski direktor

10.06.2024. 13:07
  • Podijeli:
elvir rahimic fk zeljeznicar-6666d0ec97111.webp Foto: FK Željezničar

Proslavljeni nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić zvanično je predstavljen kao novi sportski direktor Fudbalskog kluba Željezničar.

Sa Željezničarom je Rahimić potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

"Sigurno da sam sretan što sam tu, što sam u Želji, jednom velikom klubu u Bosni i Hercegovini i regionu. Nadam se da ćemo svi zajedno da napravimo dobar posao", rekao je Rahimić.

Potom je govorio o planovima, a istakao je da je cilj napraviti dobar odnos sa Nogometnim savezom BiH i drugim klubovima.

"Prvo moram da se upoznam sa rado i organizacijom kluba. Osnov našeg rada je stabilizacija kluba i da vidimo gdje možemo da napredujemo. Želimo napraviti dobar odnos sa Savezom, sa ostalim klubovima, jedan prijateljski odnos sa svima i poboljšamo to što je bilo loše", dodao je Rahimić.

Za kraj je poslao poruku navijačima.

"Imamo veliku armiju navijača, ja im želim puno sreće, da svi zajedno dođemo do velikih pobjeda", zaključio je Rahimić.

Rahimić je rođen 4. aprila 1976. godine u Živinicama. U igračkoj karijeri nosio je dresove živiničkog Slavena, Bosne iz Visokog, slovenskog Interblocka, austrijskog Vorwatsa, Anzhija, te je punih 13 godina igrao za CSKA iz Moskve sa kojim je osvojio 17 trofeja. Igračka je legenda ruskog velikana s kojim je podigao i trofej Kupa UEFA.

Nakon što je okačio kopačke o klin, ostao je u CSKA i od 2014. do 2022. godine je obnašao nekoliko funkcija u Akademiji CSKA Moskve.

Uporedo je tri godine bio pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH, te je dvije godine radio kao skaut za NS/FS BiH. Rahimić je vlasnik UEFA Pro licence.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()