PSG odbija isplatiti milione Mbappeu, evo zbog čega

Ova neisplata plate za mjesec april povezana je sa sporazumom koji je prošlog ljeta postignut između Kyliana Mbappea i kluba, a na kraju kojeg se igrač obavezao odreći dijela svojih bonusa

29.05.2024. 20:00
  • Podijeli:
mbappe-663b0856b4d30.webp Foto: Screenshot

Paris Saint-Germain nije isplatio platu za mjesec april Kylianu Mbappeu, koji odlazi na kraju sezone, s kojim su razgovori još uvijek u toku, tvrdi agencija AFP.

Ova neisplata plate za mjesec april povezana je sa sporazumom koji je prošlog ljeta postignut između Kyliana Mbappea i kluba, a na kraju kojeg se igrač obavezao odreći dijela svojih bonusa, objasnio je izvor blizak temi za AFP, navodeći da su rasprave “smirene” kako bi se pronašao “pozitivan ishod”.

Prema drugom izvoru bliskom pregovorima s kojim je razgovarao AFP, osim uskraćivanja plate, tu je i neisplata bonusa, ukupno oko 80 miliona eura. Obje strane priznale su početkom godine da se Mbappe, koji je još uvijek ugovorno vezan za PSG do 30. juna, odrekao dijela svojih bonusa u sporazumu sklopljenom s klubom prošlog ljeta nakon što je mjesec dana bio izvan ekipe.

Brojka za te bonuse iznosi oko 60 do 70 miliona eura, prema izvoru bliskom klubu, financijski pokriva klub od odlaska francuske zvijezde, na kraju njegovog ugovora u junu, kada postaje slobodan igrač, bez transferne naknade. Mbappea očekuju u Real Madridu.

Potpisivanjem ugovora 2022., Mbappe je osigurao platu od 72 miliona eura bruto godišnje, bonus za potpisivanje od 150 miliona eura, koji se može platiti u tri rate, i bonus za lojalnost u rastućem iznosu, 70 miliona eura bruto prve godine, 80 miliona drugu i 90 miliona ako se iskoristi opcija za treću sezonu, navodi Le Parisien.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()