Prvi problemi za Saudijce: Ronaldov klub mora otjerati zvijezdu zbog pravila Lige prvaka

Kako prenosi katalonski Sport, prvi će ovaj problem na svojoj "koži" osjetiti Al-Nassr, ekipa prepuna zvijezda

22.08.2023. 21:20
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo_Profimedia-64c4c74225290.webp Foto: Profimedia

Dovođenje velikog broja zvijezda u saudijski nogomet moglo bi stvoriti i probleme za neke od klubova i igrača, a takva je situacija s ekipom Al-Nassra, za kojeg nastupaju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović.

Saudijski klubovi potrošli su ogromne količine novca kako bi ovog ljeta napravili pravu pometnju na transfer-tržištu te su doveli desetine novih nogometaša u svoju ligu. Međutim, javljaju se i prvi problemi.

Kako prenosi katalonski Sport, prvi će ovaj problem na svojoj "koži" osjetiti Al-Nassr, ekipa prepuna zvijezda. Upravo zbog toga će se morati riješiti jednog od igrača.

Naime, ukoliko Al-Nassr želi nastupati u azijskoj Ligi prvaka, morat će se riješiti jedne od svojih šest velikih zvijezda, jer pravila takmičenja dozvoljavaju da u klubu bude samo pet igrača rođenih izvan Azije.

Sport navodi da je već pala odluka i o kome se radi. Riječ je o brazilskom ofanzivcu Andersonu Talisci, nogometašu koji je već godinama najvažniji igrač ovog kluba i koji je tu bio prije Ronalda, ali i svih ostalih zvijezda, pa se ovaj potez vjerovatno neće svidjeti mnogima koji prate ovaj klub.

U klubu je trenutno šest takvih igrača. Uz Taliscu, tu su Ronaldo, Sadio Mane, Seko Fofana, Marcelo Brozović i Alex Telles.

Kako je tih pet igrača, izuzev Talisce, stiglo u 2023. godini, očekuje se da će svi zaigrati u azijskoj Ligi prvaka osim njega. Sada nije poznato kakva će njegova sudbina biti.

Postoji mogućnost da se Talisca vrati u Bešiktaš, odakle se zaputio van Evrope prije nekoliko godina, kada je krenuo put Kine, a onda i Saudijske Arabije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()