Procurio izgled dresova Barcelone za iduću sezonu: Prvi dres budi nostalgiju, a treći je šokantan

U čast 125. godišnjice kluba

19.02.2024. 13:45
  • Podijeli:
barcelona reuters-656779779c3e3.webp Foto: Reuters

Barcelona će iduće sezone proslaviti 125 godina postojanja, a u tu čast su Katalonci spremili specijalne dresove u kojima će igrati.

Navijači Barcelone su izuzetno emotivni vezani za dresove koje su katalonski igrači nosili u sezoni 1998/1999 u kojima su proslavili stotu godišnjicu kluba.

Radilo se o dresovima koji su umjesto uobičajenih crveno-plavih pruga imali dres "podijeljen" na crveni i plavi dio, a u tom dresu su stigli do 16. titule prvaka Španije.

Čelnici katalonskog kluba su, ako je vjerovati stranici Footy Headlines koja se bavi izgledom dresova, se odlučili da rekreiraju taj dres, naravno uz male izmjene.

No, ono što je šokiralo navijače Barcelone je izgled trećeg dresa za iduću sezonu.

Naime, treći dres će biti u svijetlozeleno-bijeloj varijanti, što je zaista neuobičajena boja za katalonski klub.

Jedini crveno-plavi detalj na dresu će biti Nike znak koji će biti postavljen uspravno, što je nešto što se do sada nije viđalo nigdje na svijetu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()