Pripreme idu dobro: Partizan još jednom slavio na Kipru

Rival crno-bijelima danas je bio bugarski Botev, a Partizan je upisao i treću pobjedu, ovoga puta rezultatom 1:0.

28.01.2024. 16:16
  • Podijeli:
partizan fk-65b123578f50b.webp Foto: FK Partizan

Poslije ubjedljivih pobjeda nad ekipom Mladosti iz Lučana (4:0) i kiparske Aja Nape (4:0), Partizan je danas imao treću provjeru na pripremama u Larnaki.

Rival crno-bijelima danas je bio bugarski Botev, a Partizan je upisao i treću pobjedu, ovoga puta rezultatom 1:0.

Trener Igor Duljaj za današnji meč nije mogao da računa na lakše povrijeđene Ksandera Severinu (bol u vratu) i Nemanju Nikolića (manji problem sa koljenom), dok su za mladog štopera Nikolu Miličića pripreme već završene, jer se zbog povrede meniskusa već vratio u Beograd.

Istovremeno, danas su za crno-bijele debitovala dva najnovija pojačanja, Leonard Ovusu na poziciji zadnjeg veznog i krilni napadač Jung-džun Goh.

Ovusu je bio u startnoj postavi, Goh je zaigrao u drugom poluvremenu i obojica su ostavili povoljan utisak.

Čak je Ovusu upisao i prvu asistenciju u dresu Partizana, i to u 23. minutu meča, kada je kroz sredinu lijepo proigrao Saldanju, a najbolji strelac crno-bijelih je pobjegao svom čuvaru i u situaciji jedan na jedan rutinski savladao protivničkog golmana – 1:0.

Prije tog pogotka, Partizanu su u prvih dvadeset minuta poništena još tri gola zbog diskutabilnih ofsajda.

Partizan je dominirao do vodećeg gola, ali je bugarski tim zatim zaigrao ambicioznije, konkretnije, pa u Botevu mogu da žale za nekoliko propuštenih prilika.

Prvu veliku priliku u nastavku meča imao je Gajas Zahid koji je u 57. minutu odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je prečka spasila protivnilku ekipu u toj situaciji.

Četiri minuta kasnije, najnovije pojačanje Partizana, Korejac Goh odlično izvodi korner sa desne strane, Kastiljo je bio najviši u skoku, ali njegov udarac je bio zamalo neprecizan, pišu Sportske.net.

Minut kasnije prilika i za Baždara poslije dodavanja sa lijeve strane, šutirao je iz prve po zemlji, ali lopta završava pored lijeve stative. Već u narednom napadu nova prilika za Baždara, ovoga puta sa petnaestak metara, iskosa sa lijeve strane, ali opet je zamalo bio neprecizan.

U 65. minutu opasan napad Boteva i odličan udarac sa 13-14 metara, ali lopta je prohujala iznad prečke Jovanovićevog gola.

Druga postava Partizana nije djelovala previše opasno po gol rivala, kao da su se crno-bijeli zadovoljili minimalnom prednošću, a na drugoj strani je u 90. minutu odličan pokušaj imao i Genov sa dvadesetak metara, kada je lopta završila tik pored lijeve stative Jovanovićevog gola.

Partizanov sastav u prvom poluvremenu: A. Jovanović, Marković, De Medina, Antić, Stojković, Ovusu, Natho, Zahid, Trifunović, Kalulu, Saldanja

Drugo poluvrijeme: A. Jovanović, Stjepanović, Kastiljo, Filipović, Šćekić, Jevremović, Goh, Saničanin, Šehović, Baždar, D. Jovanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()